Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разбиха група за трафик на мигранти, каналджиите взимали по 2500 евро за превоз

Закон и ред

Разбиха група за трафик на мигранти, каналджиите взимали по 2500 евро за превоз

Разбиха група за трафик на мигранти, каналджиите взимали по 2500 евро за превоз - Tribune.bg
Снимка:

Повдигнати са обвинения на 7 души, за които има данни, че са участвали в организирана престъпна група, която подпомагала нелегални мигранти незаконно да преминават границата на България с Турция, и в последствие са съдействали за пребиваването им у нас и транспортирането им до границата със Сърбия, откъдето да поемат към Западна Европа.

Според данните на прокуратурата и ГДБОП сред задържаните е и ръководителят на престъпната група.

Шестима от обвиняемите са в ареста за 72 часа, седмият също е в ареста, но по мярка за друго досъдебно производство, свързано с наркотици. Утре прокуратурата ще поиска постоянния им арест, заяви Христо Кръстев, зам. административен ръководител на СГП.

За трафика на нелегални мигранти от турската граница до границата със Сърбия каналджиите прибирали по 2500 евро на човек като 1500 от тях оставали в ръководителя на престъпната група.

Всички обвиняеми са били ангажирани с набирането на хора, които да помагат на мигрантите да прекосяват нелегално границата, които да ги превозват през вътрешността на страната или да им осигурят условия за краткосрочно пребиваване у нас.

Петима от арестуваните имат съдебно минало - от управление на МПС в нетрезво състояние и без книжка, кражби, грабежи до притежание и разпространение на наркотици. През 2019 г. един от обвиняемите е осъден от Специализирания наказателен съд за участие в друга престъпна група за наркотици.

Всички обвиняеми са български граждани.

От ГДБОП работят върху канала за трафик от началото на 2022 г. Към момента в обвинителния акт е записано, че групата извършва престъпната дейност от април 2022 г., но при събиране на допълнителни доказателства, е възможно този период да бъде удължен.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати