Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разбиха канал за нелегални мигранти от Гърция за България

Закон и ред

Разбиха канал за нелегални мигранти от Гърция за България

Разбиха канал за нелегални мигранти от Гърция за България - Tribune.bg
Снимка:

Задържани са организаторът, петима българи и незаконно преведени мигранти

Българските власти разбиха канал за нелегални мигранти от Гърция за България, съобщава МВР. Арестуван е организаторът на канала – 25- годишен афганистански гражданин, пребиваващ в София.

На 17 септември, в района на местността Колибаря, граничен полицейски наряд от ГПУ-Ивайловград подава знак за спиране на три автомобила, които не се подчиняват на полицейското разпореждане. Веднага, заедно със служители на РУ-Ивайловград, са предприети заградителни и оперативни действия.

В резултат на бързата реакция, малко по-късно в района са установени колите - едната от които претърпяла катастрофа, с петима български граждани - на възраст от 24 до 36 години. Освен българите, в автомобилите са открити и 16 чужденци без документи за самоличност, представящи се за граждани на Афганистан. Всички те са задържани.

За случая е уведомен дежурен прокурор от районната прокуратура в Ивайловград. Срещу българите, превозвали мигрантите, са образувани три бързи производства, а срещу афганистанските граждани - 8 бързи производства. Според първоначалните данни се касае за организиран канал за превеждане на нелегални мигранти през границата на страната към страни от Западна Европа.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати