Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разбиха колата на разследващ журналист

Закон и ред

Разбиха колата на разследващ журналист

Снимка:

Той е основател на няколко сайта, които разкриват информация за бивши агенти на Държавна сигурност

Автомобилът на разследващия журналист Христо Христов и основател на няколко сайта, които разкриват информация за бивши агенти на Държавна сигурност, е била разбита. Това е третото посегателство над автомобила на Христов, съобщава desebg.com.

На 2 срещу 3 януари неизвестен извършител е разбил задното стъкло на семейния автомобил на журналиста, паркиран до дома му. Очевидно разбиването не е направено с цел кражба, нищо не липсва от автомобила. Инцидентът е станал непосредствено, след като журналистът се е прибирал на 2 януари вечерта заедно със семейството си от провинцията.

Потърпевшият е подал сигнал в полицията.

Христов дава гласност на инцидента, защото е убеден, че това се прави с цел да бъде психологически и материално уязвен и поставен под натиск заради своята журналистическа дейност, която е свързана с разкриването на зависимостите на комунистическия режим.

Тези инциденти са предхождани с опит за хакване на сайта му и редица други анонимни заплахи.

През 2006 г. журналистът получи анонимна заплаха, че ще бъде взривен, ако не спре с публичните си изяви в разгара на скандала с нерегламентираното изваждане на досиета на група журналисти от тогавашния министър на вътрешните работи Румен Петков, довело приемането на нов закон за разкриване на сътрудниците на комунистическия режим и достъп до архива на Държавна сигурност.  


Коментари (1)

Кирил Ще манерят извършителите няма къде да се скрият
04.01.2019 15:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив