Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разбиха модерна наркооранжерия със собствена електроцентрала

Закон и ред

Разбиха модерна наркооранжерия със собствена електроцентрала

Снимка:

Двама мъже са задържани за 72 часа

В петък полицейските екипи на Брацигово и Пещера атакували имот намиращ се в брациговското село Козарско.

Служителите на МВР установили, че двуетажната промишлена сграда, която е в имота е високотехнологична автономна оранжерия за отглеждане на марихуана, както и помещения оборудвани за последващата ѝ преработка. По време на претърсванията на сградата са открити 2324 растения от рода на конопа в различен стадии на развитие, като част от тях били под формата на разсад, а други на зрели растения, предаде БНР.

Иззети са близо 9 килограма зелена листна маса. Наркооранжерията е от закрит тип, и е оборудвана по всички изисквания за отглеждане на марихуана. Обособени са системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, за вентилация на помещенията, използвани са препарати за стимулиране на растежа и обогатена почва.

За максимална автономност на нелегалното предприятие в приземен етаж е обособена мини електроцентрала състояща се от три мощни дизелови електрогенератора за производство на електричество. Открити са и 20 пластмасови съдове с вместимост от по 1000 литра всеки, повечето от които пълни. Те били използвани за съхранение на дизеловото гориво използвано при работата на генераторите.

На мястото за срок от 24 часа са задържани ползвателите на имота – 58-годишен мъж от Хаджидимово и 24-годишен от Бургас.

Малко по-късно двамата обвиняеми са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Образувано е досъдебно производство по случая, а двамата заловени са с мярка за неотклонение „задържане под стража”.  

МВРМВР

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още