Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разбиха наркобанда, продавала по 50 кг хероин, кокаин и екстази

Закон и ред

Разбиха наркобанда, продавала по 50 кг хероин, кокаин и екстази

Снимка:

Търсят още 25 души от най-голямата наркобанда у нас

Миналата седмица, в резултат на действията на Специализираната прокуратура и ГДБОП, беше неутрализирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици, която е действала на територията на цялата страна. Престъпната група е работила в три направления. Първото е било продажбата на наркотици на едро, като тук говорим за количества от по 50 кг и повече. Продавали са хероин, кокаин, екстази, коноп. Второто направление е било дилърската мрежа изградена от тях. Третото направление е продажбата на наркотици в нощни заведения и паркове. Това съобщи на извънреден брифинг ръководителят на Специализираната наказателна прокуратура Димитър Петров.

"Ако си спомняте, преди година в София бяха разпространявани листовки, на които пишеше "Те тровят вашите деца" и имаше снимки на лицата на наркоразпространители. Хората от тези снимки са участвали във въпросната разбита група.

Към момента има 32-ма обвиняеми. Седем са "задържани под стража", а голяма част за обявени за издирване с европейска заповед за арест", каза още Петров. Органите на реда търсят още 25 души. За някои от тях е издадена и европейска заповед за арест.

Разследващите са открили, че бандата притежава 2 оранжерии, едната от които в Русе. Има данни и за други, каза Темелакиев. Предполага се, че групата действа на наркопазара у нас от 4-5 години.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив