Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разбиха престъпна група за фалшиви пари и документи, арестувани са 9 души

Закон и ред

Разбиха престъпна група за фалшиви пари и документи, арестувани са 9 души

Снимка:

До момента към наказателна отговорност са привлечени 6 лица

Спецпрокуратурата и ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за производство и разпространение на фалшиви пари в различни валути, както и на български лични документи, съобщиха от прокуратурата.

„Към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, предстои да бъдат привлечени още. Характерно в случая е, че групата е изготвяла и неистински документи. Фалшивите пари са били основно долари и евро”, заяви изпълняващият длъжността ръководител на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

Общо задържани по случая са 9 лица, към момента 4 от тях имат повдигнати две обвинения, но предстои това да се случи и за останалите. Обвиненията са участие в престъпна група и за „приготовление за изготвяне на неистински парични знаци”.

Такова обвинение са получили и други двама от задържаните.

Групата се е занимавала професионално с тази престъпна дейност. Дейността им е идентична с друга група, разбита в края на 2018 година в Слънчев бряг. В тази група са участвали лица от предишната. Някои от тях дори са били осъждани за това престъпление.

Прокуратурата и ГДБОП са работили съвместно със Сикрет Сървис на САЩ. При акцията са открити 360 хил. долара и 410 хил. евро. Предстои да бъдат внесени искания в съда за налагане на мярка постоянен арест за част от обвиняемите.

Главният прокурор Иван Гешев поздрави в Туитър Прокуратурата за свършената работа. 

„Противодействието на престъпленията, свързани с паричната система на ЕС и САЩ, е приоритет за Прокуратурата. Работата с нашите партньори от правоохранителните структури извън страната е гаранция за успех. Поздравления за добрата работа на Специализирана прокуратура и ГДБОП“, написа Обвинител Номер 1.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още