Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разбиха схема в МВР за фиктивно плащане на фишове, участвали над 20 полицаи

Закон и ред

Разбиха схема в МВР за фиктивно плащане на фишове, участвали над 20 полицаи

Разбиха схема в МВР за фиктивно плащане на фишове, участвали над 20 полицаи - Tribune.bg
Снимка:

Служителите са използвали собствените си пароли, за да отбележат като разплатени наложени глоби за нарушения, заснети чрез камерите на МВР

С пароли на служители на МВР са нанесени щети на бюджета за 70 000 лева. Става дума за фиктивно платени фишове за нарушение на правилата на пътя. Това заяви пред журналисти началникът на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ Калоян Драганов, цитиран от Dir.bg

„С тези пароли са анулирани фишове за нарушения, а други са преместени в папка с вече платени глоби. Проверката върви от края на миналата година. Спестени са санкции на нарушители, които е трябвало да бъдат без книжки“, обясни той.

Шефът на „Пътна полиция“ в ГДНП посочи още, че са установени над 20 служители на МВР, които са участвали в схемата.

„Те са успели да анулират над 700 наказания само за 2021 година. Не е изключено проверката да обхване и минали периоди. Тези данни са само за Националната полиция“, обясни Драганов.

Служителите са използвали собствените си пароли, за да отбележат като разплатени наложени глоби за нарушения, заснети чрез камерите на МВР. Парите за глобите обаче не са били реално разплатени. Установени са и неправомерно анулирани електронни фишове от служители, които са нямали права за това. Има и случаи на издаване на електронен фиш за превишаване на скоростта на движение над 50 км./ч., което е незаконно и смекчава предвиденото наказание в този случай.

По случая е образувана преписка, изпратена на Софийска градска прокуратура.


Топ новини

виж още
Актуална тема