Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разбиха схема за фалшиви ТЕЛК-ове в Силистра, арестуваха петима лекари

Закон и ред

Разбиха схема за фалшиви ТЕЛК-ове в Силистра, арестуваха петима лекари

Разбиха схема за фалшиви ТЕЛК-ове в Силистра, арестуваха петима лекари - Tribune.bg
Снимка:

За фалшивите документи хората заплащали сумата от 300 лева

В Силистра разбиха схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения. Задържани за 24 часа са 6 лица, като 5 от тях са лекари. Иззети са множество документи и големи суми пари

В хода на образуваното производство разследващите са установили, че желаещите да се сдобият с фалшиви документи, които водят до завишаване на процента нетрудоспособност на лица в предпенсионна възраст, заплащали сумата от 300 лева на посредник. Той ги предавал по веригата на медицинско лице.

„Касае се за издаване на документи с неистинско съдържание. Дава основание за използването им от лица с оглед завишаване на процента на трайната временна нетрудоспособност. При евентуално тяхно пенсиониране по време на валидност на ТЕЛК- решението, могат да вземат високия процент инвалидна пенсия“, каза Трифон Бойчев.

Теодор Желев от Окръжна прокуратура -Силистра пък обясни, че са били обезпечени голям брой писмени доказателства като ТЕЛК решения, документация, празни бланки, а сумата от 25 000 лева е иззета от различни лица, у които са извършени претърсванията. Претърсени са били 6 адреса и са задържани 6 лица.

Единият, от които задържаните е подбудител и организатор. Сред задържаните са трима лекари, издали съответните документи с невярно съдържание, председателят на ТЕЛК-комисията към МБАЛ–Силистра и лекар от ТП на НОИ.

Работата по документиране и доказването на извършените престъпления продължава.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ТЕЛК, Силистра
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати