Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разкриха база за фалшиви банкноти в село Добрина

Закон и ред

Разкриха база за фалшиви банкноти в село Добрина

Разкриха база за фалшиви банкноти в село Добрина - Tribune.bg
Снимка:

Служители на ГДБОП откриха база за производство за неистински парични знаци в провадийско село.

Специализираната операция е проведена на 30 юни на територията на село Добрина. Полицейските действия са реализирани с цел установяване и задържане на съпричастни към изготвяне и разпространение на неистински парични знаци с номинал 100 лева. Акцията е предприета след получени сигнали от началото на 2024 г. досега за прокарване в обръщение на въпросните банкноти, предимно в търговски обекти на територията на София, като са регистрирани над 150 случая.

В тази връзка, в резултат на придобита информация и проведени оперативно-издирвателни действия, е установена производствена база, където се изготвят неистинските банкноти. При проведени претърсвания в условията на неотложност в имот в село Добрина са намерени и иззети 291 банкноти с номинал 100 лева; други - 55 с номинал 20 лева; мултифункционално устройство - лазерен принтер; лаптоп; флаш памет със съхранени на нея файлове - предпечат на различни банкноти с номинали 10, 20, 50 и 100 лева, както и 20 и 50 евро; фолиа, холограми, лак и др. материали и консумативи.

Един е задържан на място, в работен процес, а впоследствие е установена съпричастност и на втори човек към процеса по изготвянето на банкнотите. Двамата, от които единият неполнолетен, са задържани за срок до 24 часа.

Образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети фалшиви пари
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати