Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разкриха две лаборатории за марихуана, задържани са четирима, други двама се издирват

Закон и ред

Разкриха две лаборатории за марихуана, задържани са четирима, други двама се издирват

Разкриха две лаборатории за марихуана, задържани са четирима, други двама се издирват - Tribune.bg
Снимка:

Пловдивските криминалисти отчетоха поредна успешна операция по противодействие на производството и разпространението на наркотици. Действията са осъществени на територията на Клисура и пазарджишкото село Звъничево. След получена оперативна информация за лица, занимаващи се с отглеждане на марихуана в Клисура, служителите от ОДМВР Пловдив предприели проверка в неработещ цех на търговско дружество. На мястото е открита модерно оборудвана и добре замаскирана лаборатория за производство на марихуана. Незаконната фабрика е била снабдена с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система.

В помещението са намерени растения от рода на конопа, както и суха марихуана. Открити са и уреди за измерване на влажност и температурата. В хода на процесуалните действия са събрани данни за съпричастност на няколко лица от Карлово и Пазарджик. Предприети са претърсвания и изземвания на адреси в Пазарджик и областта.

При последвали действия в село Звъничево е открита още една лаборатория, разположена в помещение от жилищна сграда. При претърсването са иззети 47 растения от рода на конопа в напреднал стадий на растеж. Към момента са задържани четирима по ЗМВР. Други двама, съпричастни към извършваната дейност, са обявени за издирване.

 


Топ новини

виж още