Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разкриха наркооранжерия в хотел в Слънчев бряг

Закон и ред

Разкриха наркооранжерия в хотел в Слънчев бряг

Снимка:

В акцията са се включили служители на отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР – Бургас и колегите им от РУ – Несебър

След специализирана полицейска операция по противодействие на наркопроизводството и разпространението на дрога, проведена вчера, е разкрита наркооранжерия в Слънчев бряг, съобщават от МВР.

В акцията са се включили служители на отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР – Бургас и колегите им от РУ – Несебър. Тя е осъществена под наблюдението на прокуратурата.

Полицията е претърсила хотел в Слънчев бряг. Криминалистите са открили оранжерията на последния етаж. Те са установили, че две стаи, стопанисвани от 47-годишен мъж от Несебър, са изцяло оборудвани и приспособени за наркооранжерия, в която  при всички необходими условия били отглеждани над 100 конопени растения, засадени в саксии. Намерени и иззети са: ръчно изработени и съобразени с кубатурата на помещенията филтри за неутрализиране на отделяната от растенията миризма; 11 нагряващи лампи с алуминиеви рефлектори, пригодени за отдаване на изкуствена светлина; специално инсталирана вентилационна система; уред за измерване на температура и влага; преобразуватели за ток; пет туби с различна вместимост, съдържащи различни подхранващи и наторяващи течности.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство, като събраните до момента материали са докладвани на Бургаската районна прокуратура и под нейно ръководство разследването продължава.                                                                                                                                                                                                                                                                         


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още