Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разкриха плантация с канабис за около 100 000 лева в трудно достъпна местност в Родопите

Закон и ред

Разкриха плантация с канабис за около 100 000 лева в трудно достъпна местност в Родопите

Разкриха плантация с канабис за около 100 000 лева в трудно достъпна местност в Родопите - Tribune.bg
Снимка:

Разкрита е плантация с канабис в трудно достъпна местност край родопското село Осиково. Информацията бе съобщена на съвместна пресконференция на Окръжната прокуратура и ОД на МВР в Смолян. По първоначални изчисления иззетото количество марихуана и 143 стръка канабисови растения са на обща стойност около 100 000 лв., предаде БТА. По случая има задържани заподозрени двама мъже, но засега няма привлечени обвиняеми. Плантацията е оборудвана със система за капково напояване, енергиен източник и устройства, с които на място са обработвани наркотичните растения.

Плантацията на площ един декар се намира в земи, които са част от държавния горски фонд, недостъпни са дори за високопроходими автомобили. При огледа на мястото са иззети 17,6 кг марихуана и 143 стръка канабис, според данни от окръжния прокурор Недко Симов. Той посочи, че с висока степен на увереност имат представа за лицата, съпричастни към извършеното престъпление. Става дума за трима мъже от Пловдив на възраст 46, 47 и 55 г., двама от които са задържани. Образуваното досъдебно производство е по обвинения за засаждане и отглеждане на наркотични растения и за производство на наркотични вещества. Обвиняеми все още не са привлечени, тъй като се изисква изготвяне на заключения по назначените експертизи, уточниха от прокуратурата. Имаме решителност и воля да се борим активно с организираната престъпност и да предпазим жителите на Смолян от тази напаст - наркотиците, заяви Недко Симов.

Разследващите са установили, че на място край плантацията е извършвана самата обработка на канабисовите растения до марихуана. Открити са дробилка и сушилни. При последвали претърсвания от автомобили са иззети лаптопи, мобилни телефони и 1 грам бяло прахообразно наркотично вещество.

Работата по случая продължава, като тепърва ще се изяснява дали се касае за организирана престъпна група, казаха от прокуратурата.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати