Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Най-голямата разкрита кражба на ток у нас: Във ферма за криптовалути в бивше ТКЗС

Закон и ред

Най-голямата разкрита кражба на ток у нас: Във ферма за криптовалути в бивше ТКЗС

Снимка:

Още не е ясна точната сума на изразходваната електроенергия

МВР, прокуратурата и ЧЕЗ съобщиха подробности за най-голямата крабна на ток в историята на електроразпределителното дружество. Злоупотребата е разкрита на 12 декември. Екипи на ЧЕЗ и полицията са извършвали проверки за кражби на електроенергия в село Хераково, Община Божурище, заради установено завишено потребление.

Констатирано е престъпление в стопанска сграда в бившето ТКЗС на селото. При проверката е установено, че в помещението е инсталирана апаратура, използвана за ферма за криптовалута.

„Установени са множество устройства, които служат за генериране на криптовалута. Намерени са и специфични такива, които помагат да се преобразува електроенергията. Цялото захранване на двете халета е било от незаконното присъединяване”, изтъкват от прокуратурата.

Към момента е установено търговското дружество, собственик на сградата. Има данни за лице, което е ползвало помещенията ѝ под наем.

Все още не е ясна точната сума на изразходваната електроенергия. Няма задържани, няма и данни дали става въпрос за организирана престъпна група.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още