Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разкрития за убийствата в Бургас: Откриха триона, с който е нарязан Юмер Мехмед и кости на Теодора Бахлова

Закон и ред

Разкрития за убийствата в Бургас: Откриха триона, с който е нарязан Юмер Мехмед и кости на Теодора Бахлова

Разкрития за убийствата в Бургас: Откриха триона, с който е нарязан Юмер Мехмед и кости на Теодора Бахлова - Tribune.bg

Нови разкрития около убийствата на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед разкриха от полицията и прокуратурата в Бургас. И за двете екзекуции обвиняем е 56-годишният предприемач Станимир Рагевски. За вещно укривателство пък е обвинен Деян Дичев-Готвача.

Кост, зъб и проектил, вероятно от оръжието, с което е била застреляна Теодора Бахлова, са открити в градската канализация, близо до неработещ търговски обект, в който останките на брокерката са престояли над 3 месеца в бидони с киселина. До находките е достигнато чрез използване на специална техника. ДНК-експертиза на останките е потвърдила самоличността на жертвата, казаха разследващите, цитирани в „24 часа“.

Намерен е и електрическият трион, с който е било разрязано тялото на убития Юмер Мехмед.

Разследващи са достигнали и до предплатена SIM карта, с която са били провеждани разговори единствено с жертвите Бахлова и Юмер. Тя е била активна от 3 години, съобщи директорът на ОД МВР Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

„На междуетажна площадка в жилището на Деян Дичев е открита електрическата част на саблен трион. Вътре в пластмасовата част на инструмента е намерена тъкан, която след ДНК –експертиза е установено, че е на убития Юмер Мехмед. Нож, който съответства на марката на този инструмент, е намерен в автомобила на Рагевски. Предстои да установим съответствието му с намерения инструмент“, обясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

БГНЕСБГНЕС

Според прокуратурата всички събрани до момента доказателства за убийството на брокерката сочели, че се касае за спор с имуществен характер. Жертвата е търсела пари или други движими и недвижими вещи от Рагевски. И то настойчиво, коментира наблюдаващият прокурор по делото Светослав Маринчев.

Макар на този етап да няма признания за убийствата, за нас са изяснени мотивите - обещания за обезвъзмездяване, които не са изпълнени, допълни старши комисар Калоянов.

Прокурор Чинев заяви, че в момента се извършва обстоен анализ и ако бъде преценено делата за двете убийства, по които обвиняем е Рагевски, ще бъдат обединени. Много вероятна е и промяна в квалификацията на обвиненията, казаха от прокуратурата.

Стана ясно още, че Деян Дичев-Готвача е участвал и в укриването на трупа на Бахлова. За това му деяние са отделени материали и изпратени по компетентност в районния съд.

Там вече има дело срещу Дичев за укриване на останките от убития Юмер. Той бе застрелян на 4 август т.г.

Брокерката Бахлова пък изчезна на 29 октомври м.г., след като излязла от дома на майка си за среща. Разследващи смятат, че тя е застреляна същия ден.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп