Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разпитват родителите на децата загинали при пожар във Варна

Закон и ред

Разпитват родителите на децата загинали при пожар във Варна

Снимка:

Две деца на 1 и 4 години загинаха при пожар във Варна. Той е избухнал снощи около 22.00 ч., в апартамент в квартал "Владислав Варненчик".

По случая е започнало досъдебно производство за палеж, вследствие на който е настъпила смъртта на повече от едно лице. Наказанието е лишаване от свобода от 5 до 15 години, обясниха на брифинг пред журналисти окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и директорът на Областна дирекция на МВР-Варна старши комисар Атанас Михов.

Аутопсията на едногодишното дете е установила по категоричен начин, че смъртта е настъпила след вдишване на дим.

„За умишлено убийство не можем да говорим в случая“, подчертаха органите на реда.

Все още не са ясни причините за смъртта на второто дете, предстои да бъде направена аутопсия.

„По отношение на пожара се смята, че е възникнал в резултат на човешка дейност. Огнището на пожара е било в помещението, в което са се намирали двете деца. Родителите живеят от година и половина на адреса, като от известно време е спряно електрозахранването поради неплатени сметки“, обясниха още разследващите.

Експлозията, която са чули съседите, е била от малка газова бутилка, но в следствие от пожара, а не причинена от него.

По време на инцидента, майката е била в апартамента. Бащата е бил навън, прибрал се е и е извел майката. Опитали са се да изведат децата, но безуспешно.

Към момента родителите са задържани. Те са познати на полицията, като тепърва ще се изследва тяхното психическо здраве и поведението им.

„С майката се водят активни разговори, като тя променя непрекъснато версията си. Родителите са посещавани от социалните служби, но няма данни да са малтретирали децата си“, допълниха властите.

Разследващите подчертаха, че цялата налична до момента информация е в начален етап и в хода на разследването новите факти и доказателства могат да доведат до промяна в информацията по случая.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема