Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата с подробности за ареста на бизнесмена Велико Желев (ВИДЕО)

Закон и ред

Прокуратурата с подробности за ареста на бизнесмена Велико Желев (ВИДЕО)

Прокуратурата с подробности за ареста на бизнесмена Велико Желев (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Софийска районна прокуратура наблюдава разследване, образувано за телесна повреда от органите на МВР, като в момента то е преквалифицирано и се води за изнудване. Това съобщи на брифинг Борислав Георгиев, заместник районен прокурор при СРП по повод провелата се среднощна акция в центъра на София и ареста на строителния предприемач Велико Желев.

По думите му до полунощ са били извършени действия по претърсване, обиски, иззети са веществени доказателства, документи и компютри. В момента разследващите са с доклад при наблюдаващия прокурор, който ще извърши оценка на доказателствата.

„Касае се за престъпление, извършено от няколко лица – трима“, посочи Георгиев.

На МВР е възложено да установи другите лица, замесени в престъплението, а пострадалото лице е разпитано многократно, допълни заместник районният прокурор при СРП.

До този момент няма информация за нарушения, свързани със строителството, а само за принуда върху служител на фирмата да подпише въпросните документи.

Велико Желев е бивш шеф на АПИ и председател на съвета на директорите на фирма „Хидрострой“, която спечели поръчката за строежа на тунел под Шипка, на обща стойност 360 млн лева при правителството на Кирил Петков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати