Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разследват 23-ма за неверни декларации при преминаване на КПП при Софийска област

Закон и ред

Разследват 23-ма за неверни декларации при преминаване на КПП при Софийска област

Снимка:

Нови 23 досъдебни производства за нарушаване на противоепидемични мерки при преминаване на КПП се водят в Районна прокуратура-Елин Пелин, съобщиха от Прокуратурата.

Те са образувани в рамките само на два дни – на  21 и 22 април. А причината е – нарушаване на противоепидемичните мерки в условията на извънредно положение в страната.

Заради разпространението на коронавируса у нас,  със заповед на здравният министър бяха създадени КПП-та в областните градове. През тях е разрешено преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от: полагане на труд в населеното място, здравословни причини, завръщане на настоящ или постоянен адрес, необходимост от полагане на грижи за роднини или близки при конкретни условия.

Водят се разследвания за преминаване през контролно-пропусквателен пункт при първокласен път № 1 /км 232 + 278/, Софийска област, при което били декларирани неверни обстоятелства. Престъпните деяния са били извършени от тях по време на пандемия и извънредно положение.

Работата по досъдебните производства продължава, като разследването по тях се води от разследващи полицаи при ОД на МВР – София област.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема