Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разследват опит за трафик на хиляди хапчета диазепам

Закон и ред

Разследват опит за трафик на хиляди хапчета диазепам

Снимка:

Таблетките били натъпкани из цялата кола, спипали ги митничари на Дунав мост 2

Опит за трафик на 44 355 таблетки диазепам е бил пресечен на ГКПП Дунав мост 2 Видин – Калафат. По случая тече разследване, съобщиха от прокуратурата.

Митническите инспектори отклонили за проверка лек автомобил м. „Мазда“ с английска регистрация, управляван от 40-одишен българин. Мъжът обяснил, че пътува за Великобритания.

В багажника на колата са били установени куфар и лични вещи. Митническите служители направили и щателна проверка на превозното средство. В естествена кухина под задната седалка са били открити блистери с таблетки с надпис Bensedin 10mg (diazepam).

Въпросният препарат е включен в Списък III - Рискови вещества към Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични. Още от същия лекарствен продукт митническите служители са открили и в други кухини в автомобила - в предната лява врата, двете задни врати и пространство в багажника над бронята.

Общото количество на задържаното лекарство е 2957 блистера, в които се съдържат 44 355 таблетки.

Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан за незаконно пренасяне през границата на страната на наркотично вещество.

Съдът е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение „домашен арест“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още