Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разследват пожара в сметището на Дупница

Закон и ред

Разследват пожара в сметището на Дупница

Снимка:

Районната прокуратура в Кюстендил се самосезира и разпореди незабавни проверки по Надзора за законност, във връзка с пожар на сметището в Дупница на 24.07.2021г.

Проверката е възложена на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Кюстендил. Срокът на проверката е 30 дни, като в рамките на периода трябва да се установи статута и състоянието на всички сметища на територията на общините Невестино, Трекляно и сметището в село Радловци, Кюстендил.

Проверката, възложена от прокурор от Надзора за законност към ТО Дупница, при Районна прокуратура - Кюстендил ще установи състоянието на сметищата на територията на общините Дупница, Бобов дол, Рила, Сапарева баня, Бобошево. Държавното обвинение в Кюстендил предприема активни действия в продължение на няколко години, относно установяване състоянието на сметищата на територията на Област Кюстендил, както и мерки за обезопасяването им, посочиха още от прокуратурата.

От общинската администрация в Дупница съобщиха, че пожарът в закритото сметище вече е овладян и уточниха, че преди седмица бе сключен договор за рекултивация. Същинските дейности на закритото депо ще стартират през следващия месец.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още