Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разследват продажбата на белина като лекарство

Закон и ред

Разследват продажбата на белина като лекарство

Разследват продажбата на белина като лекарство - Tribune.bg
Снимка:

Предлагала се за лечение на рак и аутизъм

Районна прокуратура – Бургас се самосезира по журналистически материали, касаещи продажба на белина като лекарство и образува досъдебно производство. То е образувано за това, че  за периода от неустановена дата през 2019 г. до 21.08.2019 г. в гр. Бургас, с цел да набави за себе си имотна облага  - да се сдобие с парични средства възбудил и подържал заблуждение  у неопределен кръг лица, че лекарството, което им продава ще ги излекува от онкологично заболяване, аутизъм, здравословни проблеми с бъбреците, както и от други заболявания и с това им причинил имотна вреда – престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

Разследването по досъдебното производство е възложено на полицейски служители от ОД  на МВР – Бургас. То трябва да бъде извършено в срок от 60 дни, след което събраните материали да бъдат предадени на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи процесуални  действия.

Светослав Стаматов от Бургас забърква „чудните разтвори” в дома си и ги продава. Поръчва се по телефона. След като телевизионното разследване е факт, сайтът, от който се поръчва е закрит.  Експерти пък предупредиха, че препаратът е опасен за здравето. Само в САЩ са починали 7 души от подобни препарати, а стотици други изпитват сериозни здравни проблеми.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати