Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. В София: 4 разследвания за нарушаване на карантина

Закон и ред

В София: 4 разследвания за нарушаване на карантина

Снимка:

НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева

Софийска районна прокуратура води четири досъдебни производства спрямо лица, нарушили мерки против разпространяване на заразителна болест по хората по време на пандемия или извънредно положение, съобщиха от прокуратурата.

Единият от обвиняемите, който бил поставен под карантина за периода 08 - 22.03.2020 г., в неделя около 17 ч. е нарушил въведените по време на обявено извънредно положение противоепидемичните мерки.

По друго досъдебно производство се води разследване срещу лице, което е напуснало страната. Уточнява се в каква посока, колко дни е пребивавало в Италия, кога се е върнало в България и кога е напуснало повторно страната ни по време на 14-дневния карантинен период.

Обвиняеми са и още две лица, единият от които на 13.03.2020 г., на ул. „Позитано“ в гр. София, е нарушил правила и мерки, издадени против разпространяването на заразителна болест по време на пандемия. Същото деяние е било извършено и от второто лице, което се е случило на 10.03.2020 г. в ж.к. „Красна поляна“ в столицата.

За извършването на подобни престъпления Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“ до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив