Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Рекорд: Хванаха 40 килограма златни бижута за над 2 милиона лева на Дунав мост 2

Закон и ред

Рекорд: Хванаха 40 килограма златни бижута за над 2 милиона лева на Дунав мост 2

Златото е задържано при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, съобщават от Агенция "Митници"

Служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница Русе са заловили рекордно количество златни бижута. Според първоначална експертна справка артикулите представляват злато от 14-каратово злато, с обща стойност по цени на едро над 2,2 милиона лева. Находката е била установена при проверка на лек автомобил „Рено“ с немски регистрационен номер.

Водачът и неговия пътник - български граждани, заявили, че пътуват от България за Германия и превозват само личен багаж.

При проверка обаче било открито златото в специални тайници – там са били намерени 64 пакета и кутии с бижутерийни изделия от жълт метал, с общо тегло 41,600 кг.

АПАП

По случая е образувано досъдебно производство за опит за пренасяне през границата на страната, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери.

В качеството на обвиняеми за извършеното престъпно деяние са привлечени пътуващите в автомобила Е.Ф. и Б.А. Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за налагане на мерките им за неотклонение „задържане под стража“.  

АПАП


Топ новини

виж още

Актуална тема