Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Рекорден брой актове на чужденци връчиха от КАТ по границите

Закон и ред

Рекорден брой актове на чужденци връчиха от КАТ по границите

Рекорден брой актове на чужденци връчиха от КАТ по границите - Tribune.bg
Снимка:

Рекорден брой актове на чужденци връчиха представители на КАТ по границите. Само за месец Пътната полиция е наложила близо 10 000 глоби за скорост. За цялата минала година числото е едва с 320 повече, съобщава NOVA.

От началото на годината камерите на КАТ са заснели близо 40 000 чужденци с превишена скорост, нарушения на стойност от близо 6 млн. лева. Връчените фишове обаче са едва 8%, останалите нарушители са напуснали страната преди глобите им да бъдат обработени и на практика няма как да бъдат принудени да си платят.

Вече месец, при напускане на страната ни, чужденците получават актове за неплатени глоби. За този период 10 000 шофьори са получили актове. Глобите обаче, рядко стигат до шофьорите от Сърбия, Северна Македония и Турция, тъй като страните не са част от ЕС, припомнят експерти.

„Последните месеци ни показаха, че именно транзитно преминаващите чужденци през нашата територия убиват Българите”, смята Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

С нововъведението за проверки за невръчени фишове за скорост и неплатени задължения по Закона за движение по пътищата чужденците вече са платили над 400 000 лв. глоби.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати