Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Рекордьори на пътя по време на празниците в Търговищка област

Закон и ред

Рекордьори на пътя по време на празниците в Търговищка област

Рекордьори на пътя по време на празниците в Търговищка област - Tribune.bg
Снимка:

Засечени са водачи, шофирали със 149 км/час извън населено място и със 108 км/час в населено, съобщават от ОД на МВР

В Търговищка област са засечени водачи, шофирали със 149 км/час извън населено място и със 108 км/час в населено. Те са установени при превантивна полицейска операция за безопасност на пътя в празничните дни, съобщават от ОД на МВР. Установени са и осем водачи, управляващи след употреба на алкохол.

Основният акцент е бил превенция на управлението от водачи, употребили алкохол или шофиращи под въздействието на наркотични вещества, както и на управлението на неправоспособни. Паралелно е наблюдавано и за водачи с рисково поведение на пътя.

За периода са установени трима водачи, управлявали с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила. Униформените са установили и още петима други, седнали зад волана пили, макар и с по-малко алкохолно съдържание в издишания от тях въздух - между 0,5 и 1,2 промила. Съставени са общо 8 акта за установяване на административно нарушение.

Най-значителните превишения от страна на водачи на максимално допустимата скорост, установени по пътищата на областта по време на полицейската операция, са: 108 км/ч в населено място при максимално допустима скорост 50 км/ч, и 149 км/ч извън населено място при ограничение до 90 км/ч., допълват от Дирекцията.                                                                                                                    


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати