Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Рецидивист е задържаният за убийството в Славяново, проиграл част от откраднатите пари в казина

Закон и ред

Рецидивист е задържаният за убийството в Славяново, проиграл част от откраднатите пари в казина

Рецидивист е задържаният за убийството в Славяново, проиграл част от откраднатите пари в казина - Tribune.bg

Рецидивист, съден за убийство и с 8 присъди за кражби е извършителят на жестокото убийство на 61-годишна жителка на търговищкото село Славяново. Това стана ясно от брифинга на МВР и прокуратурата в Търговище.

49 – годишният извършител е с обвинение, а убийството е било с цел грабеж и прикриване на престъплението, каза административния ръководител на окръжна прокуратура Търговище Диляна Стоянова, която и наблюдаващ прокурор. Обирът е бил за крупната сума от 15 000 лева.

„Сумата е ползвана за игра в казина. Не цялата, но по-голяма част от нея е изиграл в Попово и Търговище. Същата вечер и на следващия ден е играл”, уточни Стоянова. Тя подчерта, че жертвата и извършителят са се познавали много добре. „Очевидно се е опитвал тя да даде информация кой е авторът на грабежа. Познавали са се, тъй като жертвата е работила в магазин”.

Има задържан за убийството на жената от село Славяново

По думите на прокурора жената е била удушена. Претърсен е бил домът на обвиняемият, за да се потърсят дрехите на извършителя, както и вещи на починалата жена.

Заподозреният е направил самопризнания, назначени множество експертизи.

За извършеното престъпление се предвижда се наказания от доживотен затвор, доживотен затвор без замяна и затвор от 15 до 20 години.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати