Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ревизоро: Няма да искам оставката на заместник-министър Красимир Живков

Закон и ред

Ревизоро: Няма да искам оставката на заместник-министър Красимир Живков

Снимка:

МОСВ ще съдейства на разследващите

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро коментира пред медиите съдбата на своя заместник. „Няма да искам оставката на заместника си Красимир Живков“, обяви екоминистърът.  

Министър Димитров допълни, че той няма такова право.

„Заместник - министрите се назначават от премиера Бойко Борисов. Аз назначавам всички под заместниците си“, изтъкна екоминистърът преди блиц-контрола в ресорната комисия в парламента, предаде БГНЕС. Той увери, че е разпоредил да се съдейства на разследващите.

"Прокуратурата си има правомощия и това е всичко, което тя смята за необходимо. Какво означава, аз да коментирам акция. Не мога да коментирам досъдебно производство, не е редно. Всичко, което са поискали са си взели. Разпоредил съм на всички служители да окажат съдействие, както и компютърният специалист“, уточни министърът на околната среда. Той е разпоредил няколко проверки в страната на обекти, които са под контрол на министерството и от прокуратурата проявява интерес.

„Няма проверки с наши служители в Русе“, обясни екоминистърът. Той няма информация дали работят площадките за съхраняване на отпадъци, собственост на братята Бобокови. Екоминистърът изтъкна, че не знае кои са те и посочи, че броят на площадките, на които се съхраняват отпадъци е около 5000.

Министър Димитров, обаче, подчерта, че ще настоява за промени в законодателството и при установяване на нарушение на площадките да имат механизмите те да се закриват бързо, а не с години да водят битки. Димитров подчерта, че работата на тези площадки се контролира от РИОСВ в страната.

По данни на екоминистерството в момента работят само три циментови завода и те са спрели горенето на отпадъци.

Министър Димитров припомни преди месеци, италианските власти за своя сметка са изнесли контейнери с отпадъци от страната и подчерта, че не иска повече такива да бъдат внасяни, защото създават проблеми в общество.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още