Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ревност е мотивът за убийството в „Слънчев бряг“

Закон и ред

Ревност е мотивът за убийството в „Слънчев бряг“

Ревност е мотивът за убийството в Слънчев бряг - Tribune.bg
Снимка:

Убиецът и жертвата са работи на съседни павилиони в курорта, а враждата им за жена е ескалирала през последните дни

Убийство от ревност е мотивът за тежкото криминално престъпление, което стана в петък вечер на крайбрежната алея в Слънчев бряг. 38 годишният Христо Димитров от Ловеч намушква с нож в сърцето 31- годишният Цветомир Якимов от Кюстендил, който почива в линейката на път за болницата в Бургас. 

Свидетели разказват, че и убиецът и жертвата са работи на съседни павилиони в курорта, а враждата им за жена е ескалирала през последните дни. Тя също е работила в близост.

Пред адвокатът си криминално проявения мъж е заявил, че се е страхувал за живота си и затова си е купил нож. Съдът наложи на обвинения за умишленото убийство Христо Димитров най-тежка мярка „задържане под стража. Обвинен е за умишлено убийство, за което законът предвижда от 10 до 20 години затвори. Предстои техническа експертиза на иззетите от района на престъплението записи от камери.

"Мотивът е любовни отношения с някакво момиче, която прераства в ревност. Момичето е имало приятел първия, вторият също и е бил приятел. Не е умишлено, той е нямал въобще намерение да го убива , а просто да го сплаши" ,заяви за БГНЕС адвокат Георги Георгиев.

Прокуратурата поиска най-тежка мярка - задържане под стража. "Извършено е изключително брутално убийство с нож, директно в сърцето. Обвинението е за умишлено убийство, за момента нямаме данни за по- тежка квалификация, но по чл. 115 си е достатъчно тежко ", каза прокурор Ангел Георгиев. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати