Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Роман Василев: Думите на Румен Радев са пресилени

Закон и ред

Роман Василев: Думите на Румен Радев са пресилени

Снимка:

Не мисля, че чатовете Узунов – Бобоков са селективно представени, каза той

„Пресилени са думите на президента към прокуратурата, от които излиза, че всички са масакри. Нека се стигне до някакъв резултат.“ Това каза пред bTV Роман Василев, бивш зам.-градски прокурор на София. Той коментира думите на президента Румен Радев по повод записите, в които има глас, подобен на този на премиера Бойко Борисов. Няколко поредни Радев критикува прокуратурата. 

„За тези записи трябва да има независима експертиза – за тяхната автентичност“, обяви държавният глава.

По думите му оповестяването на доказателства от досъдебни производства, като чатовете, които предоставя прокуратурата, има своята цел. По наше време също са били показвани такива неща, това не е игра, това е стратегия. За „Наглите“ пускахме определена информация, те сгрешиха и ги хванахме“, обясни бившият прокурор. Прокуратурата показа част от доказателствата по разследване за търговия с влияние. В чатовете главни действащи лица са бизнесменът Пламен Бобоков и съветника на президента Пламен Узунов. Вчера Узунов отново бе на разпит, защото се оказа, че е дал на разследващите грешни кодове за два от трите телефона, които са били иззети по разследването.

Роман Василев заяви, че не смята, че показаните чатове са селективно поднесени. Има определена цел и всеки един прокурор си я следва, каза Василев.

Той определи твърденията, че прокурори се назначават, тъй като някой ходотайства за тях, като „приказки от шипковия храст“. Василев силно критикува думите на Бобоков за лобиране и ги намере "безочлив коментар". 

Според Роман Василев записите, разпространени от Антикорупционния фонд, в който е замесено името на бившия следовател Петър Петров, и обвиненията към него, че краде бизнеси за милиони, също са силно преувеличени.  


Коментари (2)

кесо Нека бъдем по-снизходителни към Румбата. Все пак това е само първият му мандат. Ей на, на неговият "скъп колега" таварищ Путин 20 години се оказаха недостатъчни за да овладее всички тънкости в "професията" президент и се наложи руският народ да му влезе в положението и да отпусне още нови 2 мандата, за да се учи човеко. А и както казва народа, човек се учи докато е жив. Затова и българският народ "да прояви разбиране" и да даде на шанс на Румбата за попълване на своите, засега крайно недостатъчни, управленски знания и умания.
04.07.2020 11:06 / Отговор
Тесо Уменията на човечеца, който заема по някакво недоразумение, поста Президент не са крайно недостатъчни. ТЕ ПРОСТО ЛИПСВАТ! Като граблива птица мишелов, той защитава интересите на БСП и обкръжението си. Тази настървена защита какво ли крие? Той си знае!
04.07.2020 12:30 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още