Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Росен Йорданов: Свалянето на главния прокурор е безсмислена цел от конституционна гледна точка

Закон и ред

Росен Йорданов: Свалянето на главния прокурор е безсмислена цел от конституционна гледна точка

Росен Йорданов: Свалянето на главния прокурор е безсмислена цел от конституционна гледна точка - Tribune.bg
БГНЕС

Свалянето на главния прокурор е безсмислена цел от конституционна гледна точка, а за това се хаби много обществена енергия.

„Смисълът на съдебната реформа не е в персоната на г-н Гешев. Нашата конституция така е конституирала главния прокурор, че е почти невъзможно той да бъде бутнат. Струва ли си за това да се хвърля обществена енергия, вместо да се съберат и да направят така, че следващият главен прокурор вече да не е проблемна фигура”, каза психологът Росен Йорданов по БНТ.

Той добави, че е работил с почти всички главни прокурори от началото на прехода. И посочи: „Не си спомням период, в който главният прокурор да не е бил много сериозен проблем, макар и по различни начини при различните главни прокурори.”

И припомни, че „за да се случи съдебната реформа, са необходими конституционни промени”. Той разкритикува „Демократична България” като заяви, че те само чертаят „линии с червения фулмастер. Това означава, че поведението, което следваш, не отговаря на целите, които декларираш. Това показва защо новите партии не генерират доверие. Това означава лицемерие, а с лицемерие доверие не се печели”, заключи Росен Йорданов. Според него за съдебна реформа говорят и съвсем нови политици.

„Излизат хора с жълто около устата и казват - аз знам какво да се случва в тази държава. Откъде го знаеш? Ти влизал ли си в съдебна зала?! Занимавал ли си се с това как се разкрива едно престъпление?”, посочи още той.

Виждаме липса на доверие в институциите, подчерта психологът като именно с това обясни и невъзможността да се формира правителство, както в този парламент, така и в предишните.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети