Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. С разпит на свидетели продължава делото за смъртта на Милен Цветков

Закон и ред

С разпит на свидетели продължава делото за смъртта на Милен Цветков

С разпит на свидетели продължава делото за смъртта на Милен Цветков - Tribune.bg
Снимка:

Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, съобщава БГНЕС. 

На предишното заседание, което беше във вторник, делото тръгна по същество. Очаква се днес да бъдат разпитани очевидци на тежкия пътен инцидент от миналия Великден, при който загина телевизионният водещ. Сред свидетелите миналия път беше и годеницата на Кристиан Николов – Симона Цанкова, както и негови приятели.  Те разказваха за купона, на който са били преди деня на катастрофата, колко са пили и употребявали ли са наркотици. И въпреки че прокуратурата съобщи за открити три вида упойващи вещества в кръвта на младия мъж, заради което той е обвинен, че умишлено е причинил смъртта на Цветков, никой от приятелите му не каза да го е видял да се дрогира.

По време на разпита Симона Цанкова каза, че Кристиан е бил първият, който се опитал да окаже първа помощ на журналиста. Твърди и че имало свидетели. 

Катастрофата стана навръх Великден 2020 година джипът, управляван от Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на амфетамин, тетрахидроканабинол и кокаин.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети