Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът измени мярката на свекъра на убитата Евгения Владимирова

Закон и ред

Съдът измени мярката на свекъра на убитата Евгения Владимирова

Съдът измени мярката на свекъра на убитата Евгения Владимирова - Tribune.bg
Снимка:

Тричленен състав на Апелативен съд – София отмени мярката за неотклонение на свекъра на брутално убитата Евгения, чийто тленни останки, бяха открити в куфар край Перник.

Пламен Владимиров е обвинен в съучастие в убийството на 33-годишната съпруга на сина си, той беше с мярка „подписка“, но апелативните съдии я промениха на „домашен арест“.

Мотивите на магистратите от СГС за по-леката мярка бяха най-вече заради множеството хронични заболявания, които налагат постоянното му медикаментозно лечение и санитарна грижа.

Според САС обаче обоснованото предположение, че Владимиров предварително е обещал помощ на сина си за укриване на трупа и заличаване на следите, ако убие съпругата си и майка на детето им, все още не е разколебано. В тази посока има показания на свидетели, листчета със собственоръчно изписани имена на свързани с убитата Евгения лица, открити в дома на Владимиров, данни за съвместно пътуване със сина му в района на Перник - където впоследствие бе открит трупа на жената – направено часове преди убийството.

При това положение мярката „подписка“ не е правилна и законосъобразна, прецени САС.

Определението на съда за „домашен арест“ е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати