Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът намали паричните гаранции на двамата обвиняеми по случая Nexo

Закон и ред

Съдът намали паричните гаранции на двамата обвиняеми по случая Nexo

Съдът намали паричните гаранции на двамата обвиняеми по случая Nexo - Tribune.bg
Снимка:

Софийският градски съд измени взетите от прокуратурата парични гаранции от по 1 милион лева на двамата обвинени по случая Nexo и ги намали на 150 000 лв. за Траян Николов и 100 000 лв. за Калин Методиев.

Съдът прие, че e налице обосновано предположение те да са съпричастни към част от обема от обвиненията, които са им предявени. Налице са доказателства за създаване на организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и престъпления, свързани с изпиране на пари, пише БНТ.

Съдът не намира обаче доказателства, че тази организирана престъпна група е целяла извършване на финансови сделки, без съответно разрешение, както и престъпления, свързани с манипулиране на компютърни данни.

Съдът потвърди наложената забрана на двамата да напускат страната, защото има опасност да се укрият, а Траян Николов може да извърши и престъпление. Заради престоя на делото в съда, е продължен и срокът за внасяне на паричните гаранции с 5 дни. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Съдията, който първоначално беше разпределен да гледа жалбите по паричните гаранции си направи отвод заради „публикации в медиите, които съдържат твърдения, неотговарящи на действителността и внушения относно безпристрастността на съда“. Поради това друг съдия пое случая.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети