Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът обяви за нищожна продажбата на "Царските конюшни"

Закон и ред

Съдът обяви за нищожна продажбата на "Царските конюшни"

Съдът обяви за нищожна продажбата на Царските конюшни - Tribune.bg
Снимка:

Решението подлежи на обжалване

Сделката за продажбата на т. нар. „Царските конюшни” се обявява за нищожна. Това реши Софийския градски съд. Според мотивите на съда цената от 658 хил. лева, за която са продадени трите терена, е в пъти под пазарната. Сделката за продажбата беше подписана от бившия областен управител на София Веселин Пенев с фирмата „Евротрансбилд” ООД.

В края на годината Софийската градска прокуратура внесе три протеста в съда по настояване на Министерството на регионалното развитие. С тях се искаше обявяване на сделката за нищожна, а Beceлин Πeнeв и оценителят на имотите - Юлия Димитрова-Цекова, получиха обвинения за ощетяване на държавата с 11 млн. лева.

Делото срещу двамата още не може да тръгне в Специализирания съд, тъй като на последното заседание един от заседателите си направи самоотвод.

Решението на СГС да обяви сделката за нищожна е базирано на две независими оценки от вещи лица. Първият експерт оценява имотите по три метода, като дава обща цена от близо 24 млн. лева. Вторият сравнява по цени, по които Столичната община е продавала терени, без да се отчита местоположението им, посочва цена от 2.5 млн. лв.

Решението на магистратите не е окончателно.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати