Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът остави в ареста 17-годишния сириец, намушкал момче в София

Закон и ред

Съдът остави в ареста 17-годишния сириец, намушкал момче в София

Съдът остави в ареста 17-годишния сириец, намушкал момче в София - Tribune.bg

Съдът остави в ареста 17-годишния палестинец, обвинен за намушкването с нож на 16-годишно момче в София в петък. Непълнолетният бежанец, който е с хуманитарен статут, обеща, че няма да напуска Центъра за временно настаняване и пожела да бъде освободен.

Той каза още, че в момента учи български и работи като стажант-фризьор в Студентски град, завършил е 9-и клас. От прокуратурата обаче настояха за най-тежката мярка "задържане под стража", защото според тях има опасност обвиняемият да се укрие, имало предпоставки и да извърши и друго престъпление.

Раненият при спречкването на ул. "Пиротска" тийнейджър е настанен в "Пирогов" без опасност за живота.

"Съдът се произнесе, че е налице обосновано предположение, че именно лицето, което е привлечено като обвиняем е извършител на посоченото престъпление. Ще се проверят всички версии на разследването, все пак това е разследване на 72 часа", каза Надежда Иванова, прокурор.

"Не е нормално, дрехите и обувките са му иззети след задържането, с тях се извършват процесуално-следствени действия, но би трябвало да не се явява така в съдебна зала", каза Атанас Палашки, адвокат на обвиняемия.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати