Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът остави в ареста мъжа, заплашил с убийство Митева и Борисов

Закон и ред

Съдът остави в ареста мъжа, заплашил с убийство Митева и Борисов

Съдът остави в ареста мъжа, заплашил с убийство Митева и Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Мъжът, заплашил с убийство председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева и бившия премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, остава в ареста. Това решиха магистратите от Софийският градски съд.

Прокуратурата поиска на Любомир Яков да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Според държавното обвинение става дума за „опасен рецидив“. Все още не е ясно дали ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза на 26-годишния мъж.

Мярката ще бъде обжалвана пред Софийския градски съд на 4 ноември, но според адвоката на Яков времето не е достатъчно за назначаването на експертиза, която е наложителна за състоянието на Яков.

Яков помоли магистратите за лечение, заради зависимостта си от алкохола.

26-годишният мъж беше задържан отново вчера, след като е изпратил заплашително писмо до председателя на 46 НС. Освен срещу бившата председателка на парламента той е заплашил с убийство и бившият премиер Бойко Борисов.

Преди две седмици Яков беше осъден на 2 години пробация и 200 часа обществено полезен труд заради заплахите от началото на септември. Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати