Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът остави в ареста младежа, откраднал и преобърнал тир в Бургас

Закон и ред

Съдът остави в ареста младежа, откраднал и преобърнал тир в Бургас

Съдът остави в ареста младежа, откраднал и преобърнал тир в Бургас - Tribune.bg
Снимка:

Районният съд в Бургас наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на 18-годишния Янко Йорданов. Младежът кара без книжка, открадна тир и се преобърна с него след гонка с полицията на 9 декември.

Обвиняемият не присъства на съдебното заседание, а се включи чрез видеовръзка от ареста. Той поиска да бъде освободен, но отказа повече обяснения. От прокуратурата пък наблегнаха, че младежът не е изказал съжаление за стореното, съобщи „24 часа“.

По време на разследването е установено, че Йорданов е подкарал превозното средство, което било оставено отключено на паркинга на завод за дървообработка в Бургас. Ключовете намерил в жабката.

Янко не е спрял при подаден сигнал от полицейски служител, което е предизвикало преследването му с полицейски автомобили. През 2018 година младежът е осъден за грабеж, тъй като отнел вещи за обща стойност над 300 лв. от две лица, едното от които малолетно.

Повдигнато му е обвинение за кражбата на тира. За деянието законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години. Определението на Районен съд Бургас подлежи на обжалване пред окръжни магистрати.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати