Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът отказа да отмени наложения арест на Божков и Попов

Закон и ред

Съдът отказа да отмени наложения арест на Божков и Попов

Съдът отказа да отмени наложения арест на Божков и Попов - Tribune.bg
Снимка:

Ако ги екстрадират в България, отиват в ареста

Апелативният специализиран съд отказа да отмени прокурорското постановление за задържането на Васил Божков и съдружника му Георги Попов за 72 часа.

Магистратите потвърдиха протоколно определение на Специализирния наказателен съд, с което са оставени без разглеждане жалбите на защитниците на обвиняемите срещу постановлението на Специализирана прокуратура за задържане то им. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.  

Двамата са в Обединените арабски емирства, а прокуратурата иска от местните власти Божков и Попов да бъдат екстрадирани в България. В случай, че искането за екстрадиция бъде уважено, при пристигането си у нас ще бъдат задържани за 72-часа, която прокурорска мярка те обжалваха неуспешно днес.

Пред съда защитата на Божков изтъкна, че той има постоянен адрес, публично известна личност е, не пречи на разследването.

Последните обвинения, които бяха повдигнати задочно на Божков, са за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности. По този начин обвиненията срещу бизнесмена, който е арестуван в ОАЕ, стават 11. Божков беше обвинен за организиране и ръководене на престъпна група, действала на територията на цялата страна от 2014 година. Групата е извършвала принуда, подкупи и други престъпления. Освен това е ощетила хазната, като не е внесла над 500 млн. лв. от лотарийни игри.

Освен това прокуратурата води разследване срещу хазартния бос по данни за убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема