Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът отложи делото срещу ЛиЛана, брат й Александър Деянов и още петима обвиняеми

Закон и ред

Съдът отложи делото срещу ЛиЛана, брат й Александър Деянов и още петима обвиняеми

Снимка:

Според прокуратурата групата незаконно е усвоила европейски средства за над 2 млн. лева.

Специализираният наказателен съд отложи делото, което беше насрочено за днес, срещу Лиляна Деянова - ЛиЛана, брат ѝ Александър Деянов и още петима други обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

Причината за отлагането на делото е неявяването на упълномощения  защитник на единия от подсъдимите.

Освен това двама от подсъдимите не са получили съдебните книжа по делото в законовия 7-дневен срок и искат време, за да организират защитата си, предадоха от Специализирата прокуратура.

Делото беше внесено от Специализираната прокуратура с обвинителен акт в съда на 10.06.2021 г.  Обвиняемите по него са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства за над 2,7 млн. лева в периода 2016 г. - 25 април 2020 г.

Обект на разследване са 11 договора за европейско финансиране, сключени от контролирани от групата фирми. По 4 от тях изплатените средства са били върнати, 3 договора са прекратени, без да се стигне до отпускане на средства, а за останалите 4 са назначени експертизи, информира обвинението.

В заседанието днес участваха и представители на Министерството на икономиката, които поискаха ведомството да бъде конституирано като граждански ищец с отделни искове към всеки един от подсъдимите за суми в порядъка от 300 до 700 хил. лв.

Съдът насрочи разпоредителното заседание по делото за 27 юли.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още