Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът отмени уволнението на бившия шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев

Закон и ред

Съдът отмени уволнението на бившия шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев

Съдът отмени уволнението на бившия шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев - Tribune.bg

Административният съд в Пазарджик отмени като незаконосъобразна заповедта за уволнението на бившия директор на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВАС.

"Аз съм единственият уволнен от министър Бойко Рашков директор, другите колеги се съгласиха да минат на по-ниски длъжности. Продължавам да твърдя, че освобождаването ми беше политическо. Всичко ще стане ясно, ще се боря докрай", заяви за "24 часа" Рогачев. И отказа да коментира повече, тъй като решението е на първа инстанция. Попитан с какво се занимава, той отговори, че в  момента се грижи за децата си, които са малки. 

Директорът на Областната дирекция на МВР Пловдив Йордан Рогачев беше дисциплинарно  уволнен със заповед от  Бойко Рашков на 16 август.

Още в първите дни след встъпването му в длъжност Рашков разпореди проверки в пловдивската дирекция, а полицаи от 3-то РПУ бяха арестувани. Тогава Йордан Рогачев беше в болничен, а след изтичането му излезе в отпуск по бащинство. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му, която по-късно административният съд в Пазарджик отмени  

 

 

 

 


Топ новини

виж още