Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът потвърди отнемането на имущество за близо половин милион от бивш шеф на "Автомобилна администрация"

Закон и ред

Съдът потвърди отнемането на имущество за близо половин милион от бивш шеф на "Автомобилна администрация"

Съдът потвърди отнемането на имущество за близо половин милион от бивш шеф на Автомобилна администрация - Tribune.bg

Антикорупционната комисия си търси 451 046 лв. от изпълнителния директор на ИА "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов, съобщиха от КПКОНПИ. С решение на Апелативен съд – Велико Търново, което изцяло потвърждава решението на Окръжния съд в Плевен, в полза на държавата се отнема въпросната сума от Цветанов. Проверката на комисията срещу него е започнала след привличането му като обвиняем в качеството му на изпълнителен директор за подкуп и за участие в организираната престъпна група. Съдебният акт е сред възобновените дела след Решението на Съда на Европейския съюз по преюдициално запитване.

Решението на Апелативен съд – Велико Търново не е окончателно.

С влязло в сила решение на Разградския окръжен съд по иск на КПКОНПИ се отнема имущество за 229 244,89 лв. от Данаил Илиев и свързано с него лице. Проверката на комисията е започнала след привличането му като обвиняем за участие във въоръжена организирана престъпна група и сводничество. Назначените от съда експертизи са показали значително несъответствие в доходите му.

Имуществото, което е отнето в полза на държавата, включва двуетажна къща с двор на територията на община Кубрат, два автомобила, парични суми, както и 46 бижута от 14-каратово злато, както и паричната равностойност на продадени автомобили и суми, получени без законно основание чрез международни системи за разплащане.

С решение на Апелативен съд – Варна частично е уважен иск на КПКОНПИ и е потвърдено решение на Окръжен съд – Разград за отнемане в полза на държавата на имущество от Биляна Рашид и свързано с нея лице. Уваженият размер на исковата молба е 168 863, 60 лв., като в сумата е включена стойността на поземлен имот в Исперих с жилищна и селскостопанска сграда, пари от отчуждени недвижими имоти и продажба на леки автомобили, както и паричната равностойност на дружествени дялове.

Проверката на комисията срещу Биляна Рашид е започнала след привличането й като обвиняема за данъчни престъпления.

Решението на съда не е окончателно.

Искове на КПКОНПИ са уважени от съдилища в страната и в полза на държавата се отнема незаконно придобито имущество на обща стойност от 849 154, 49 лв.

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети