Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът пусна Миню Стайков да се лекува в Швейцария, имал висока температура

Закон и ред

Съдът пусна Миню Стайков да се лекува в Швейцария, имал висока температура

Снимка:

Миню Стайков е пуснат от апелативния спецсъд да отиде в Женева да се лекува. Решението на магистратите е от вчера и е заради висока температура, която поддържа подсъдимият за злоупотреба с еврофондове бизнесмен, пише „24 часа“.

Той е поискал да замине да се лекува, след като преди това е посетил специалист в Турция, но причината за високата му температура не е установена. Прокуратурата е поискала Стайков да не бъде пускан, тъй като има опасност да се укрие.

Съдът обаче е изразил мнение, че бизнесменът има право на лечение и е трайно свързан с България.  Според съдебния състав Венелин Иванов (председател), Даниела Росенова (докладчик) и Николай Димитров, здравословните проблеми са основателна причина да бъде уважено искането за напускане на страната. Те му позволяват да отиде в Швейцария от 29 август до 7 септември.

Стайков беше задържан през септември 2018 г. Срещу него има 2 обвинения. Едното е за злоупотреба с еврофондове, като щетите са за над 8 млн. лв. Процесът се гледа в спецсъда от 2019 г.

Стайков беше в ареста до февруари т.г., когато беше пуснат на свобода с гаранция от 200 000 лв.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още