Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът пусна всички задържани по време на протестите на 2 септември

Закон и ред

Съдът пусна всички задържани по време на протестите на 2 септември

Снимка:

Софийският градски съд отмени днес мерките за неотклонение на група от шестима задържани по време на протестите в София на 2 септември.

Първоинстанционният съд беше определил парични гаранции за Марио Николов, Кристиан Ангелов, Мартин Аксентиев, Никола Владимиров и Любомир Аксентиев, а Димитър Тодоров беше с мярка „Задържане под стража“, съобщиха от съда.

В определението си по делото въззивният състав на СГС се мотивира с това, че липсва обосновано предположение за извършено престъпление, тъй като показанията на единствения свидетел-очевидец, който е и служител на МВР, не могат да се приемат за достоверни.

Причината за това е, че полицаят е дал показания и по друго дело, разглеждано днес от съда, които изключват възможността му да наблюдава действията на посочената група лица. Освен това по делото няма и данни обвиняемите да са изследвани дали са пипали пиротехнически средства. По делото не са представени и видеозаписи, както и не са посочени пострадали лица.

Съдът определи гаранция „Подписка“ за Йордан Тумбарков, също задържан на протеста, който беше с парична гаранция 500 лв. от СРС.

Останалите двама обвиняеми - Александър Иванов, който беше с мярка задържане под стража от СРС, вече е с парична гаранция от 500 лв., а Евгений Иванов, който беше с парична гаранция 600 лв. от СРС, е с мярка „Подписка“.

Определенията са окончателни.  


Коментари (5)

Съпричастност! Какво мило съвпадение - съдът ги пуска точно в деня на "въстанието"! За ново учстие.
10.09.2020 17:38 / Отговор
коментар Евентуално ново залавяне по време на метеж -2!
10.09.2020 18:58
ссс Корумпирания съд на България!
10.09.2020 18:55 / Отговор
коментар Червен Другарски е!
10.09.2020 18:57
Анна Българският съд воюва срещу българския народ . Наред с цялата останала глутница. Така е защото народът няма никакъв контрол върху съдиите, само ги издържа. Никой няма контрол върху тях, те не носят обществена отговорност, не ходят на избори, наказва ги орган, избран от самите тях. Какво иска протестът от правителството?Ако се смени правителството, новото как ще ги накара да правораздават?
10.09.2020 19:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още