Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът решава на 1 март за регистрацията на партията на Божков

Закон и ред

Съдът решава на 1 март за регистрацията на партията на Божков

Снимка:

Във Върховния касационен съд е образувано дело № 346/2021 г. по протест срещу решението на Софийския градски съд по ф. д. № 2/2021 г. за вписване на политическа партия „Гражданска платформа Българско лято“, свързаната с бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков, в публичния регистър на политическите партии. Това съобщиха от прокуратурата. Системата за случайно разпределение на делата определи състав на II търговско отделение да разгледа делото.

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 01.03.2021 г. от 11.00 ч. в зала № 16.

Делото попречи на партията на Черепа да се регистрира за участие в предстоящите парламентарни избори. Крайният срок беше 17 февруари.

Припомняме, че прокуратурата протестира решението за регистрацията на партията на обвиняемия Божков. Причина станаха

документите за регистрация, в които е имало задраскани и поправяни ЕГН-та и имена. Според прокуратурата лъвът на емблемата на партията има прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и на емблемата на Български монетен двор. След справка съдът посочи, че изображенията се различават и отхвърли искането на прокуратурата за експертиза по темата.

Вчера хазартният бос, укриващ се в Дубай, покани най-любезно Слави Трифонов за общо явяване на изборите, но шоуменът отказа. 4 часа по-късно тонът се смени и Черепа обяви Трифонов за „патерица за хунтата“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още