Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът решава съдбата на убиеца на Евгения

Закон и ред

Съдът решава съдбата на убиеца на Евгения

Съдът решава съдбата на убиеца на Евгения - Tribune.bg
Снимка:

Доживотен затвор за Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството на съпругата си Евгения Владимирова, поиска прокуратурата.

За бащата Антон Владимиров, който е помагал на сина си да укрие тялото на младата жена, държавното обвинение не конкретизира какво да бъде наказанието, като посочи то да е в предвидените граници. За престъплението "убийство" в закона те са 15-20 години затвор или доживотна присъда.

Процесът срещу двамата е на финала. Започнаха пледоариите, а днес се очаква дори да има и присъда. В залата присъстват десетки близки на младата жена, които носят и нейни снимки.

Прокуратурата посочи, че Орлин е изпитвал силна ревност и негативно отношение към изневярата. На 13 октомври 2021 година - денят, в който Евгения изчезва, Орлин вече е знаел, че предния ден тя се е срещала в хотел с мъж на име Габриел Димитров. Той се тревожел още, че при развод няма да получи родителските права върху детето им, а и също така за имота, който планирали да купят. Всички тези обстоятелства изиграли роля при взимането на решението да убие съпругата си.

Делото за убийството на Евгения, открита в куфар, приключва 2 години след смъртта й

Приятелките на убитата Евгения: Часове след смъртта й Орлин беше толкова ведър, колкото на рождения ден на децата ни

Мъжът на изхвърлената в куфар Евгения с нова версия - сбили се, залитнали и тя си ударила главата в шкаф

На 13 октомври в 8:10 ч. сутринта Орлин посетил баща си в Перник и към 10:30 ч. се прибрал в София. Не е била установена друга причина за посещението, освен че двамата са обмисляли как да прикрият убийството. Те общували само чрез приложението "Телеграм", чиито чатове автоматично се изтриват. От компютъра на Евгения е станало известно, че тя е била активна от 8:30 до 14:15 часа. Около 14:30 ч. съседи чули шум от падане на вещи. Бащата на Орлин пристигнал в София около 15:15 ч. и изнесъл куфара с тялото на жената. Той бил с ръкавици.

Около 17:40 - 17:55 часа Орлин излязъл с велосипед, за да изхвърли телефона на жена си до фитнес в квартал Стрелбище, Въпреки че този ден бил дежурен от 15:30 до 19:30 като мениджър в компютърна фирма, той изобщо не влязъл в компютъра си, дори не взел и мобилния си телефон.

Според прокуратурата смекчаващите вината обстоятелства са неговата сравнително млада възраст и чистото съдебно минало. А отежняващите - че престъплението е извършено по особено мъчителен начин. Делото продължава с пледоарии на поверениците и адвокатите.

Припомняме, че Евгения Владимирова беше обявена за издирване от мъжа си на 13 октомври 2021 г. Той и нейни близки дори я търсиха в София, както и с призиви за информация във фейсбук. Тогава Владимиров твърдеше, че жена му тръгнала за фитнеса и повече не се прибрала. Още докато издирвал съпругата си, той е бил основен заподозрян за убийството ѝ. Криминалистите следили всяка негова стъпка. Задържан е след месец, когато се получил сигнал за куфара с труп в покрайнините на Перник, където живее баща му - бившият служител на ДАНС Пламен Владимиров. Той е на свобода, но е подсъдим като помагач за убийството на снаха си, защото лично е откарал с колата си куфара с трупа до миньорския град. Основният мотив за убийството на Евгения е ревност. Орлин постоянно подозирал красивата си съпруга, че има любовници. Следял ѝ телефона и постоянно ѝ вдигал скандали.

Всъщност Орлин Владимиров е решил да убие Евгения още на 12 октомври, когато споделил намеренията си с баща си. Дори го попитал как да извърши престъплението, без да го разкрият. В деня на убийството Орлин пътувал до Перник и Пламен Владимиров подробно дал указания на сина си, включително за фолиото, което да омотае около главата на Евгения. В ранния следобед Орлин вече бил в семейното жилище в столицата. Евгения била в кухнята. Според обвинителния акт той минал зад нея, хванал я за шията и започнал да я души. След като спряла да диша, се обадил на баща си. Пламен Владимиров веднага тръгнал от Перник с колата си. Паркирал пред задния вход на блока. Сложил си ръкавици и се качил в апартамента. Там баща и син поставили трупа на Евгения в куфар, облепили го с тиксо и го качили в багажника. Бащата взел документите на снаха си. След това се качил в колата и изхвърлил куфара до хвостохранилище в Перник. Документите и други нейни вещи изгорил. А Орлин хвърлил телефона ѝ до фитнеса, в който обичайно тя спортувала. Апаратът обаче е намерен от мъж, който се опитвал да го ползва и информацията от него била изтрита.

През цялото време Орлин Владимиров поддържал версията, че жена му е изчезнала. Дори ѝ писал съобщения във фейсбук.

Защитата на Владимиров поиска ексхумация на трупа на Евгения. Според тях съдебномедицинската експертиза била направена некомпетентно. Съдът отказа това искане.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати