Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът реши: Биячите на командоса от Войводиново остават в ареста

Закон и ред

Съдът реши: Биячите на командоса от Войводиново остават в ареста

Снимка:

Двамата са неграмотни, не си знаят рождените дати

Братята роми Асен и Борис Пакетови, които пребиха командоса Валентин Димов в село Войводиново, остават в ареста. Това реши Окръжният съд в града. Двамата са обвиняеми за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Грозят ги от 2 до 10 години затвор.

Магистратите счетоха, че има достатъчно доказателства, че са извършили нападението. Има опасност да извършат и друго престъпление, ако са с по-леки мерки за неотклонение, отчете още съдът.

В съдебната зала стана ясно, че Борис и Асен Пакетови не могат да четат и пишат, не си знаят дори рождените дати и ЕГН-тата.

"Направихме беля, досега не сме правили такива неща. Искам да сме свободни, както беше", пък каза Асен пред съда. "Искам да изляза от тука и да нямам повече работа с такива неща", каза Борис.
По време на разпитите пред разследващите братята твърдели, че били заплашени от Димов и се защитавали. Командосът бил категоричен че не ги е провокирал.

"Моите деца не са такива. Не знам какво се е случило", каза в съдебната зала бащата на братята. Очевидци обаче твърдят, че пред баща си, който бил на мястото на боя, единият син казал:“ Остави ме да го довърша".  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема