Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът реши: Нено Димов остава в ареста

Закон и ред

Съдът реши: Нено Димов остава в ареста

Съдът реши: Нено Димов остава в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Бившят екоминистър Нено Димов, обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник, остава за постоянно в ареста. Това реши, след повече от 4 часа заседание, Апелативният специализиран наказателен съд, съобщи БГНЕС.

Решението на съда е окончателно.

Апелативните магистрати потвърдиха определението на спецсъда с мотива, че има опасност Димов да извърши нови престъпления, както и да повлияе на свидетели.

Бившият министър е в ареста от 10 януари и има повдигнати обвинения във връзка с водната криза в Перник. Прокуратурата му търси отговорност за това, че е утвърждавал с подписа си отпускането на воден ресурс на предприятието „Стомана“-Перник в момент, в който нивото на язовир „Студена“ вече е било притеснително ниско.

Промишлените предприятия в района на Перник са плащали 13 стотинки за кубик вода, а битовите абонати многократно повече – около 2 лв. Тази разлика е била за сметка на държавата и така са били нанесени значителни материални щети, твърди прокуратурата.

Държавното обвинение представи графици с подписа на Нено Димов. „Същият е запознат с цената. Ако този воден ресурс не беше използван за промишлени цели, този воден ресурс щеше да бъде в много по-нормален размер от сегашния и да е за потребление на гражданите на гр. Перник, които плащат цена от 2 лева за кубик”, заяви прокурор Росица Славова, цитирана от NOVA.

От изнесената информация става ясно, че Димов е знаел, че от пролетта на м.г. водата в яз. „Студена“ намалява, но въпреки тези данни МОСВ е разрешавало ползването на вода от ТЕЦ - Перник и „Стомана индъстри“. Магистратите бяха категорични, че бившият екоминистър е съзнавал какво прави.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети