Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът в Добрич върна делото с натровеното с фосфин дете на прокуратурата

Закон и ред

Съдът в Добрич върна делото с натровеното с фосфин дете на прокуратурата

Съдът в Добрич върна делото с натровеното с фосфин дете на прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

Съдът в Добрич върна на прокуратурата делото за смъртта на 9-годишото момче, което загина от натравяне с фосфин в село Кардам. Магистратите са намерили несъответствие между фактическите обстоятелства и правната квалификация в обвинителния акт срещу дядото на детето Живко Иванов.

Мъжът признава вината си и иска делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

Иванов ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост и за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда.

На 26.10.2019 г. до обяд Живко и дъщеря му забелязали, че на стената има две дупки от мишки или плъхове. Мъжът решил да постави във всяка от дупките отрова за гризачи. Тогава се сетил за донесената от зет му бутилка с таблетки, за които знаел, че убиват тези вредители и сложил по една таблетка от препарата във всяка от дупките. След това замазал дупките с разтвор от пръст и вода. След като влязло в контакт с водата, съдържаща се в разтвора, активното вещество, от което се състояла таблетката, започнало да отделя отровен газ.

От заключението на назначената съдебномедицинска експертиза се установило, че причина за смъртта на момчето е отравяне с фосфоорганични съединения в несъвместима с живота концентрация.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Трябва ли да има предсрочни избори?

Нов кабинет в рамките на този парламент или избори при първа възможност още през септември

Покажи резултати Скрий резултати