Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Делото срещу Лютви Местан продължава с разпит на свидетели

Закон и ред

Делото срещу Лютви Местан продължава с разпит на свидетели

Делото срещу Лютви Местан продължава с разпит на свидетели - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ДОСТ определя делото като политическа поръчка

Съдът в Кърджали даде ход на делото срещу лидера на ДОСТ Лютви Местан за катастрофата на пътя за ГКПП „Маказа“ през 2019 г. До момента делото бе отлагано два пъти.

„Не разбрах в какво съм обвинен. Невинен съм. Обяснение ще дам на по-късен етап“, коментира пред Окръжния съд лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан. Той е обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе. Пред съда се изправя и бащата на жертвата Юсеин Ахмед, чийто автомобил, според експертите, се е движел с превишена скорост.

За 2 дни пред съда са призовани 25 свидетели. 12 души трябваше да дадат показания днес, но 4 от свидетелите не се явиха. Двама от тях са изпратили болнични листове. Единият от свидетелите е нередовно призован, защото не бил намерен на посочения от него адрес. Свързали с него по телефона, но той обяснил, че е лекар и в деня на делото е дежурен, затова няма как да дойде.

От самото начало лидерът на ДОСТ твърди, че няма вина за катастрофата и определя процеса като политическа поръчка.

Произшествието стана преди 2 г. на разклона за село Загорско на пътя за ГКПП „Маказа“. Според обвинението, автомобилът, управляван от Местан, не е спрял на знак „Стоп“, с което е предизвикал катастрофата.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети