Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът върна на прокуратурата обвинителния акт срещу шефа на БТА

Закон и ред

Съдът върна на прокуратурата обвинителния акт срещу шефа на БТА

Съдът върна на прокуратурата обвинителния акт срещу шефа на БТА - Tribune.bg
Снимка:

Максим Минчев не можел да разбере в какво точно е обвинен

Софийският градски съд е прекратил делото срещу изпълнителния директор на БТА Максим Минчев и е върнал на прокуратурата обвинителния акт. Допуснато е съществено нарушение, което пречи на подсъдимия да научи точно в какво престъпление е обвинен, сочи заключението на съда.

Съдебният състав намира, че прокуратурата не е изпълнила задълженията си да очертае ясно и точно предмета на престъплението и участието на Минчев в него, което поставя съда в невъзможност, по време на съдебното следствие, да прецени дали твърдените от прокуратурата факти са доказани и да се произнесе.

Обвинението е за неизгодни сделки за трапезна вода. Според държавното обвинение в качеството си на длъжностно лице, Минчев е сключил две неизгодни сделки и от това са произлезли значителни вреди за БТА в общ размер 93 584,64 лева. Предмет на сделките било предоставяне на реклама и информационни услуги от страна на БТА срещу извършена услуга за нуждите на агенцията - предоставяне на трапезна вода на цени, надвишаващи средните пазарни в пъти, посочват от прокуратурата.

Според магистратите не е посочено как са изпълнявани договори, за които е обвинен Минчев, нито количеството, вида, стойността и датите на доставка на минералната вода и извършените рекламни услуги по всеки договор. Отделно от това има неточност и неяснота в обвинителния акт за размера на вредата, която е настъпила за БТА.

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Софийския апелативен съд.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати