Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът във Велико Търново даде ход на делото за катастрофата със загинали футболисти

Закон и ред

Съдът във Велико Търново даде ход на делото за катастрофата със загинали футболисти

Съдът във Велико Търново даде ход на делото за катастрофата със загинали футболисти - Tribune.bg
Снимка:

Подсъдимият за катастрофата, при която преди 5 години и половина загинаха четирима футболисти от Павликени, заяви, че се чувства невинен.

Допълнителни експертизи, поискани от адвоката на роднините на загиналите, забавиха досъдебното производство и делото започна днес във Великотърновския окръжен съд.

Наследниците на загиналите настояват за ефективна присъда, въпреки съпричастността в катастрофата на единия от загиналите футболисти.

На 13 септември 2018 г. на кръстовището при свищовското село Горна Студена на главния път Плевен-Русе товарен автомобил, управляван от обвиняемия Тодор Тодоров, удря лекия автомобил, в който са пътували четиримата павликенски футболисти.

Камионът се е движил с 88 км/ч при ограничение от 60 км/ч, а колата на футболистите не спира на знак СТОП.

Невинен съм, заяви пред БНР подсъдимият Тодор Тодоров и разказа за инцидента.

"Колата излезе за части от секундата пред мен и нямах време да реагирам. Те не спират на знак СТОП, излитат пред мен с превишена скорост. Видях ги буквално пет-шест метра пред камиона. Невинен съм".

Лекият автомобил на футболистите е бил управляван от най-младия – 19-годишният Иво Атанасов. Роднините на загиналите бяха конституирани като частни ищци. Няма да завеждат граждански иск срещу обвиняемия, водят такова дело срещу неговия застраховател.

Катастрофата е съпричинена, но настояваме за ефективна присъда, заяви адвокатът на роднините Нелия Мънкова.

"Много добре сме наясно, че не само вина за настъпването на пътно-транспортното произшествие има подсъдимия. Съществен принос  за трагичния инцидент е и на починалия Иво Атанасов. Настояваме за поне минимално наказание пет години лишаване от свобода".

На следващото съдебно заседание на 22 март започват разпитите на свидетелите и на вещите лица, изготвили двете независими тройни автотехнически експертизи.

При катастрофата загинаха 36-годишният Димитър Кушев - капитан и играещ помощник-треньор на ОФК "Павликени", и съотборниците му Георги Вълчев /40 г./, Генчо Стефанов /38 г./ и Ивелин Атанасов /19 г./. Те са се прибирали от мач за Купата на Аматьорската футболна лига.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати